Tulossa

Runon ja suven päivä 2018

Tilitys elämälle

Ensi-ilta: 

06.07.2018

Viimeinen esitys: 

06.07.2018

Runon ja suven päivää juhlitaan teatterilla Eino Leinon päivänä perjantaina 6.7. klo 18.00.

Ilta johdattaa kuulijat rakkauden äärelle. Millainen merkitys rakkaudella on elämän eri vaiheissa? Johdattaako se terapeutin sohvalle vai kannatteleeko se arkea vuodesta toiseen? Luvassa on Axel Fredenholmin ja muiden runoilijoiden teosten pohjalta koottu Tilitys elämälle. Lisäsävyjä teatterilaisten esittämille runoille on luvassa oman livebändimme tulkitessa Junnu Vainion ja muiden laulelman mestarien elämänmakuisia tekstejä.

Vapaa pääsy. Esitys järjestetään teatterin pihanäyttämöllä sään salliessa, muutoin sisällä.

Julisteen kuva: Inka Lappi

Ylpeys ja ennakkoluulo

Kaarina-Teatterin 35-vuotisjuhlanäytelmä

Kirjoittanut: 

Jane Austen (dram. Simon Reade, suom. Aino Piirola)

Ohjaus: 

Sami O. Vartiainen

Ensi-ilta: 

13.10.2018

Viimeinen esitys: 

15.12.2018

Saisiko olla 35-vuotisjuhla ilman pitkiä puheita ja kankeaa patsastelua? Tervetuloa Kaarina-Teatteriin!

Lokakuussa ensi-iltansa saavassa näytelmässä Ylpeys ja ennakkoluulo riittää kyllä puhetta, mutta niin myös vauhtia, romantiikkaa, enemmän tai vähemmän vaarallisia tilanteita ja helmojen pyörähtelyä tanssin merkeissä. Ja mistä sitä tietää vaikka itse Jane Austenkin pelmahtaisi lavalle avaamaan kuuluisaa teostaan?

Jane Austenin 1800-luvun alun Englantiin sijoittuva upea draamakomedia saa melkoisen kasvojenkohotuksen uskaltautuessaan Kaarina-Teatterin lavalle; luvassa on tunnemaailman pyrskähdyksiä laidasta laitaan, pursuilevia ihmissuhdekiemuroita ja riemukkaita sivuhahmoja. Britannian nummilta Kaarinan kummuille tuotu mestariteos kutsuu kaikki kanssaan juhlimaan Kaarina-Teatterin 35-vuotista taivalta!

"On yleisesti tunnustettu tosiasia, että naimaton, varakas mies tarvitsee välttämättä vaimon..."

Elizabeth Bennet on nopeaälyinen, teräväkielinen ja idealistinen nuori nainen. Yhteisössä jossa luokka ja varallisuus merkitsevät kaikkea, hän aikoo rikkoa muotin ja naida rakkaudesta, ei rahasta. Kun piirikuntaan asettuu rykmentti, tuo se matkassaan monelle nuorelle naiselle mieluisia upseereita ja tanssiaisia – ja myös erään kopean herra Darcyn…

Kirjoittanut: Jane Austen, dramatisoinut Simon Reade (suom. Aino Piirola)
Ohjaus ja koreografia: Sami O. Vartiainen
Pukusuunnittelu: Anniina Kuula, lavastus Niina Suvitie, maskeeraus Marika Torvinen, valosuunnittelu Taina Möysä, äänisuunnittelu Ville Salminen, juliste Sanna Moisio

Ensi-ilta lauantaina 13.10.2018 klo 17.00.
Seuraavat esitykset 16.10.–14.12. ti ja pe klo 19 ja su klo 17.
Viimeinen esitys lauantaina 15.12.2018 klo 15.00.

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Oy

Toivon puu, pysy lujana

Frida Kahlon tarina

Kirjoittanut: 

Aino Piirola (sovitus Mikko Rantanen)

Ohjaus: 

MIkko Rantanen

Ensi-ilta: 

26.01.2019

Viimeinen esitys: 

23.02.2019

Frida Kahlo (1907-1954) oli meksikolainen taidemaalari. Hänet tunnetaan tuskaa, kuoleman läsnäoloa ja elon pimeää puolta ilmaisevista maalauksista, mutta myös värikylläisistä toivoa säteilevistä teoksista. Kahlo maalasi laajan sarjan inhorealistisia omakuvia. Hänen luovuutensa lähteet kumpuilivat Meksikon alkuperäiskansojen kulttuurista.

Aino Piirolan kirjoittama draama Toivon puu, pysy lujana on tarina Frida Kahlon vivahteikkaasta elämästä. Syyskuussa 1925 Kahlo oli liikenneonnettomuudessa, jossa bussi ja raitiovaunu törmäsivät. Metallinen kaide lävisti hänen lantionsa ja aiheutti useita murtumia. Hänelle piti tehdä 35 leikkausta. Myöhemmin Fridan terveys heikkeni entisestään. Vuonna 1953 Kahlolla oli ensimmäinen yksityisnäyttelynsä Meksikossa, ja sairautensa takia hän osallistui sen avajaisiin galleriaan tuodusta katosvuoteesta käsin.

Pienoisnäytelmässä avataan myös hänen suhdettaan taidemaalari Diego Riveraan. Kommunismin aallonharjalla ratsastava Rivera oli kuuluisa myös useista naissuhteistaan Fridan rinnalla.

Toivon puu, pysy lujana on uudenlainen näyttämösovitus Frida Kahlon tarinasta. Se on tosipohjaan perustuva kertomus siitä, miten kivun kahlitsema taiteilja ammentaa voimaa kohtalostaan.

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry.

En ole koskaan maalannut unia. Maalaan omaa todellisuuttani. Se ei jätä minua rauhaan nukkuessanikaan. - Frida