Ylpeys ja ennakkoluulo

Kaarina-Teatterin 35-vuotisjuhlanäytelmä

Kirjoittanut: 

Jane Austen (dram. Simon Reade, suom. Aino Piirola)

Ohjaus: 

Sami O. Vartiainen

Valokuvat: 

Mika Nurmi Photography

Ensi-ilta: 

13.10.2018

Viimeinen esitys: 

15.12.2018

Saisiko olla 35-vuotisjuhla ilman pitkiä puheita ja kankeaa patsastelua? Tervetuloa Kaarina-Teatteriin!

Lokakuussa ensi-iltansa saavassa näytelmässä Ylpeys ja ennakkoluulo riittää kyllä puhetta, mutta niin myös vauhtia, romantiikkaa, enemmän tai vähemmän vaarallisia tilanteita ja helmojen pyörähtelyä tanssin merkeissä. Ja mistä sitä tietää vaikka itse Jane Austenkin pelmahtaisi lavalle avaamaan kuuluisaa teostaan?

Jane Austenin 1800-luvun alun Englantiin sijoittuva upea draamakomedia saa melkoisen kasvojenkohotuksen uskaltautuessaan Kaarina-Teatterin lavalle; luvassa on tunnemaailman pyrskähdyksiä laidasta laitaan, pursuilevia ihmissuhdekiemuroita ja riemukkaita sivuhahmoja. Britannian nummilta Kaarinan kummuille tuotu mestariteos komediallisin keinoin väritettynä kutsuu kaikki kanssaan juhlimaan Kaarina-Teatterin 35-vuotista taivalta!

"On yleisesti tunnustettu tosiasia, että naimaton, varakas mies tarvitsee välttämättä vaimon..."

Elizabeth Bennet on nopeaälyinen, teräväkielinen ja idealistinen nuori nainen. Yhteisössä jossa luokka ja varallisuus merkitsevät kaikkea, hän aikoo rikkoa muotin ja naida rakkaudesta, ei rahasta. Kun piirikuntaan asettuu rykmentti, tuo se matkassaan monelle nuorelle naiselle mieluisia upseereita ja tanssiaisia – ja myös erään kopean herra Darcyn…

Kirjoittanut Jane Austen, dramatisoinut Simon Reade (suom. Aino Piirola)
Ohjaus ja koreografia: Sami O. Vartiainen
Pukusuunnittelu: Anniina Kuula, lavastus Niina Suvitie, maskeeraus Marika Torvinen, valosuunnittelu Taina Möysä, äänisuunnittelu Ville Salminen, juliste Sanna Moisio, julisteen kuva Mika Nurmi Photography.

Näyttämöllä nähdään Nelli Hautala (neiti Elizabeth Bennet), Jarno Huhtala (herra Fitzwilliam Darcy) ja Mari Backman, Iida Blomqvist, Liina Flinkman, Tom Flinkman, Minna Huhtala, Anne Höglund, Varpu Jokimaa, Julius Kalliokoski, Kristiina Koljonen, Jarmo Kujala, Niina Laine, Juhani Lemmetyinen, Sanna-Kaisa Nurminen, Risto Nurmio, Alma Pajunen, Hannu Pajunen, Fiona Syrén, Elina Toivanen, Tuula Tyry, Helena Virtanen, Mirja Ylipieti sekä Jane Austenin roolissa Salla Vahtera.

Ensi-ilta lauantaina 13.10.2018 klo 17.00.
Seuraavat esitykset 16.10.–14.12. ti ja pe klo 19 ja su klo 17.
Viimeinen esitys lauantaina 15.12.2018 klo 15.00.

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Oy

Peruslipun hinta 24 euroa - https://kaarina-teatteri.fi/liput
Esityksen kesto n. 2h 45min väliaikoineen.