Rakkaudella sisaresi

Traaginen kertomus emigranttiperheen kohtalosta
Erica Selin ja Kristiina Koljonen

Kirjoittanut: 

Pirjo-Riitta Tähti-Wahl

Ohjaus: 

Valtteri Roiha

Valokuvat: 

Henna Salminen

Ensi-ilta: 

07.10.2017

Viimeinen esitys: 

16.12.2017

Rakkaudella sisaresi pohjautuu tositarinaan ja kertoo Venäjän vallankumousta vuonna 1917 paenneista Thiessin sisaruksista ja heidän perheensä traagisista kohtaloista ja vaiheista Pietarin loistosta Kaarinan Littoisiin. Tarinassa vuorottelevat sisarusten Noran ja Rinan nykyisyydestä, vuodesta 1987, ja menneisyydestä kertovat jaksot. Sisarukset elävät rapistuneessa huvilassaan keskenään toraillen ja menneitä muistellen. Pietarista he muistavat vaurauden ja huolettoman seuraelämän ja kaipaavat niitä. Nykyisyyteen sisarukset eivät pysty sopeutumaan. Ylpeästi he torjuvat yhteiskunnan vanhuksille tarjoaman avun täysin arvolleen sopimattomana ja loukkaavana. Mieluummin he elävät nälässä ja liassa.

Näytelmää esitettiin Kaarina-Teatterissa vuonna 1993, ja se on teatterimme näytelmistä kaikkein suosituin. Aiemmasta kerrasta on vierähtänyt jo tovi, joten Suomen täyttäessä 100 vuotta näytelmän tekeminen uudella työryhmällä ja ottaminen ohjelmistoon jälleen on perusteltua.

Käsikirjoitus Pirjo-Riitta Tähti-Wahl, ohjaus Valtteri Roiha, lavastus Niina Suvitie, puvustus Sirpa Niemelä, valosuunnittelu Taina Möysä, äänisuunnittelu Niko Wahlroos sekä maskeeraus ja kampaukset Marika Torvinen. Julisteen on tehnyt Marja-Leena Venho. (Julisteen kuva: Sirpa Niemelä)

Sisaruksia nykyisyydessä esittävät Kristiina Koljonen ja Erica Selin sekä menneisyydessä Mari Backman ja Anne Höglund. Muissa rooleissa (aakkosjärjestyksessä) Tom Flinkman, Mikko Jäästö, Jarmo Kujala, Juha Lettinen, Tuire Mäkeläinen, Risto Nurmio, Kari Rantanen, Paula Rantanen, Elina Toivanen ja Helena Virtanen.

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat ry.

Ensi-ilta la 7.10.2017 klo 17.00. Viimeinen esitys la 16.12. klo 15.00. 
Muut esitykset tiistaisin ja perjantaisin klo 19.00 sekä sunnuntaisin klo 17.00.

Esityksen kesto väliaikoineen noin 2h 15min.

Liput 20 € / kpl. Ryhmille alennuksia.