Lumikit

Kirjoittanut: 

Liisamaija Laaksonen

Ohjaus: 

Markku Arokanto

Ensi-ilta: 

16.03.2007

Viimeinen esitys: 

10.05.2007

Tragikoominen näytelmä sairaalan naistenosaston potilaista.

”Elämässä on monta tapaa lähestyä toista ihmistä. On monta paikkaa, jossa voi tuntea yhteenkuuluvaisuutta, läheisyyttä, lähimmäisenrakkautta. Yksi tällainen on Naistensairaala. Tämä on tarina lumikeista. Kertomuksia elämästä, totuudesta, naisista, naistentautiosastolta 4, huoneesta 5, yhdestä päivästä. Mitään säästämättä tai siihen lisäämättä.” (Liisamaija Laaksonen)

”Ai varjele että voi olla komea mies. Katsokaa. Tuollanen ko kohalle sattus niin menis meikäläiseltä puhelahjat kerrasta. Tällä on katse sellanen, että heikottaa. Herra jumala kun ihminen on saannu tollasen ulkonäön ja olemuksen. Se ihan niinku poraa läpi noilla silmillään. Siinä on mies isolla ämmällä. Siin on oikein stressilelu. Se on niin jumalattoman…miten sitä ruukataan sanoa? ……Särmikas? ….. Justiinsa!”

Näytelmän kirjoittaja Liisamaija Laaksonen on mittavan uran televisiossa, radiossa ja elokuvassa tehnyt näyttelijä, lausuntataiteilija ja tv-näytelmäkirjailija, jolle on myönnetty mm. kolme näyttelijä-Jussia, kaksi Valtion palkintoa, Pro Finlandia (1989) ja Suomi-palkinto (1993). TV-näytelmä Lumikit (1986) palkittiin Monte Carlon Kultaisella nymfillä.