Kevät 2017 Kaarina-Teatterissa

  • Keväällä 2017 Kaarina-Teatterin päänäyttämön valtaa 1.4. alkaen Yasmina Rezan käsikirjoittama (suom. Arto af Hällström ja Inkeri Kivirikko) ja Mikko Rantasen ohjaama näytelmä Taide.
  • Teatterilla kuullaan myös lauluiksi sovitettuja suomalaisten runoilijoiden runoja, kun 11.3. klo 17.00 Kaarina-Teatterin oma kokoonpano Solo Aofia esittää Martti Lapin sävellyksiä Jos voisin laulaa... -konsertissaan.
  • Syksyllä 2016 suuren suosion saanut Mikko Rantasen ohjaama Maria Jotunin novelleista koottu Kun on tunteet nähdään vielä kaksi kertaa,
    keskiviikkona 8.3. klo 19.00 (loppuunmyyty) ja sunnuntaina 12.3. klo 19.00.

Taide (« Art ») on sukkela parodia taiteen syvimmästä olemuksesta. Näytelmässä Serge on ostanut hävyttömän kalliin taulun: valkoisen maalauksen. Marc ja Yvan ottavat kantaa ystävänsä taidehankintaan ja totuus taiteen olemuksesta kuohuttaa ystävysten keskinäisiä välejä sekä todellisuudentajua.

Ranskalaisen näytelmäkirjailija Yasmina Rezan useaan otteeseen palkittu (mm. parhaan käsikirjoittajan, parhaan näytelmän ja parhaan tuotannon Molière-palkinnot Ranskassa, parhaan komedian Laurence Olivier -palkinto Isossa-Britanniassa ja parhaan näytelmän Tony-palkinto Yhdysvalloissa) ja yli 35 kielelle käännetty nokkela teksti on saanut Kaarina-Teatterissa tuekseen eri taidesuuntia tutkailevia performansseja, jotka kyseenalaistavat herkullisella tavalla kaiken luovuuden ytimen. Esityksestä ei puutu pirskahtelevaa huumoria, pistäviä havaintoja eikä väkeviä tunteita. Taiteen näkeminen ei riitä - se on koettava.

HUOM: Taiteen avoimet harjoitukset ovat maanantaina 13.3. klo 18.00 teatterilla.

Yleisölle näytetään makupaloja näytelmästä ja samalla tarjotaan mahdollisuus keskustella työryhmäläisten kesken esityksen harjoitteluprosessista, teatteriharrastuksesta sekä taiteesta.

ERIKOISHOUKUTIN: Paikalle saapuville tarjotaan erityinen mahdollisuus ostaa lippu esitykseen 50% alennuksella. (Max. 2 lippua per kävijä)


Jos voisin laulaa... on sävelletyistä runoista koottu konsertti. Lauluista monet ovat vuosien varrella tulleet tutuiksi Kaarina-Teatterin tilaisuuksista, mutta mukaan on poimittu myös uusia kappaleita. Konsertissa kuullaan mm. Kaarlo Sarkian Sydän, Saima Harmajan Järvi, Eino Leinon Kulkijapoika ja Uuno Kailaan Enkeli.

Konsertin laulut on säveltänyt Kaarina-Teatterin pitkäaikainen musiikintekijä Martti Lappi. Kappaleet esittää Solo Aofia, joka on Kaarina-Teatterin jäsenistä muodostunut nelihenkinen yhtye. Eri musiikkilajeja yhdistelevät sovitukset ovat yhtyeen omaa käsialaa ja tarjoavat mehukkaita näkökulmia rakastettuihin runoihin.


Kun on tunteet on novelliesitys sukupuolirooleista. Esitys tutkii 1900-luvun alkupuolen ihmissuhdekäyttäytymistä peilattuna nykypäivään – onko muutosta ja minkälaista? Novelliesitys analysoi sukupuolien ja sukupuoliroolien käyttäytymissääntöjä ja kyseenalaistaa perinteiset roolit.


Kaarina-Teatterilla nähdään keväällä myös kaksi vierailevaa esitystä:

  • Keskiviikkona 15.3. klo 19.00 Sari Stenlund ja Tapio Väntsi esittävät Minoru Betsuyakun hillittömän
    hauskan komedian Vessa on tuollapäin, joka on parhaillaan kiertueella Varsinais-Suomessa.
  • Pete Poskiparran Mentalisti 2.0 -show viihdyttää ja hämmästyttää katsojia lauantaina 8.4.2017 klo 19.00.

Ohjeet lippuvarauksiin: http://kaarina-teatteri.fi/liput

Tervetuloa teatteriin!