Kaarina-Teatterissa syksyllä 2016

Syksyllä 2016 Kaarina-Teatteri tuottaa kolme näytelmää. Teatterisalissa nähdään 15.10 alkaen Tom Petäjän ohjaama Tuomas Kyrön kirjaan pohjautuva Snoopi Sirenin käsikirjoittama näytelmä Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja. Kahvionäyttämöllä esitetään 3.11. alkaen Mikko Rantasen ohjaamaa Maria Jotunin novelleista sekä Kaj Chydeniuksen musiikista koottua esitystä Kun on tunteet. Aivan vuoden lopussa 30.12. kahvionäyttämöllä saa ensi-iltansa H. C. Andersenin satuun pohjautuva Pauliina Saloniuksen käsikirjoittama ja ohjaama musiikkinäytelmä Pieni tulitikkutyttö, johon musiikin on säveltänyt Jouni Oksala.

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -näytelmässä pysytään sysisuomalaisten perusasioitten äärellä. Elämän, kuoleman ja elementtirakentamisen. Mielensäpahoittaja kirjoittaa oman muistokirjoituksensa, sillä kuka muu hänen elämänsä ja tekonsa tuntee? Testamenttiinsa hän kirjaa aineellisen ja henkisen perintönsä, joka ei ole sen pienempi kuin kokonaisen sukupolven kokoinen. Samalla kun peräseinä lähestyy, vanha mies kurkistaa myös lähtöviivoille, syntymään ja lapsuuteen. Mielensäpahoittaja myöntää jopa tehneensä virheitä elämässään. Laskutavasta riippuen yhden tai kaksi. "Itse tehty on aina paras. Koti, sarkahousut tai arkku".
Tuomas Kyrö on lämminhenkisen aidoilla Mielensäpahoittaja-kirjoillaan koskettanut ja naurattanut jo satojatuhansia suomalaisia. Kirjaan perustuvan näytelmän kantaesitys oli vuonna 2015.

Kun on tunteet on novelliesitys sukupuolirooleista. Esitys tutkii 1900-luvun alkupuolen ihmissuhdekäyttäytymistä peilattuna nykypäivään – onko muutosta ja minkälaista? Novelliesitys analysoi sukupuolien ja sukupuoliroolien käyttäytymissääntöjä ja kyseenalaistaa perinteiset roolit.
Maria Jotuni oli suomalainen kirjailija ja näytelmäkirjailija. Hän käsitteli kirjoituksissaan ihmistä ja erityisesti naisia sekä naisten asemaa. Näiden lisäksi Jotuni käsitteli muita yhteiskunnallisia epäkohtia, usein kyseenalaistavan huumorin keinoin.
Kun on tunteet -esityksen myötä Kaarina-Teatterin pitkäaikainen jäsen Jarmo Kujala viettää 40-vuotistaiteilijajuhlavuottaan.

Pieni tulitikkutyttö on H. C. Andersenin klassikkosatuun perustuva kaunis ja koskettava lastenmusikaali. Pieni tyttö myy tulitikkuja kylmänä uudenvuodenaattona, eikä kotiin ei ole menemistä ennen kuin kaikki on saatu kaupaksi. Ainoana seuranaan tytöllä ovat muistot isoäidistä. Mutta kun tyttö sytyttää tikun, eteen avautuu kauniita ja mielikuvituksellisia näkyjä, jotka lämmittävät edes hetken. Vaikka esityksen pohjavire on haikea, se on ennen kaikkea tarina ystävyydestä, unelmista ja rohkeudesta. Esitys sopii kaikille yli 6-vuotiaille.

Lippuvaraukset: http://kaarina-teatteri.fi/liput

(Huom: Pienen tulitikkutytön nettilipunmyynti alkaa marraskuun alussa; ryhmävarauksia voi tehdä puhelimitse jo nyt).