Aili - Aikamatka menneisyyteen

Vierailija: 

Turun kaupunginteatteri

Kirjoittanut: 

Jukka Aaltonen

Ohjannut: 

Jukka Aaltonen

Ensi-ilta: 

20.10.2014

Aili on kertomus vanhan naisen elämästä 1920-luvun lopusta tähän päivään: Lapsuudesta maalla, kaupunkiin tulosta, sodasta, rakastumisesta ja avioliitosta, työnteosta jälleenrakentamisen Suomessa, omasta lapsesta ja nykyisyydestä palvelutalon asukkina. Ailissa yksilön tarina ja Suomen historia lomittuvat keskenään.

Taustalla on kysymys muistosta. Mitä ne ovat ja mihin niitä tarvitaan? Mitä me olemme ilman muistojamme? Miten me osaamme käsitellä niitä? Muistammeko menneisyytemme sellaisena kuin haluamme? Onko meillä tarve käydä läpi samoja kokemuksia yhä uudestaan ja uudestaan?

Aili on ikäihmisille ja muistiongelmista kärsiville suunnattu palvelu- ym. taloissakin kiertävä esitys, joka pyrkii eri aistien kautta tuomaan katsojalle muistikuvia tämän omasta menneisyydestä ja kokemuksista. Näyttelijäntyön lisäksi aikamatkaan kannustavat valokuvat, äänet ja musiikki.

Kirjoittanut ja ohjannut Jukka Aaltonen (Jukka näyttelee myös miehen roolin esityksessä), Ailina Ulla Koivuranta, hoitajana Nora Eriksson.

Esityksen pituus n. 1 tunti, ei väliaikaa.

Kaksi vierailuesitystä Kaarina-Teatterissa: ma 20.10. klo 13.00 ja ke 22.10. klo 13.00.

Liput 12€ / kpl