Tulossa

Petterin ja Lotan joulu

Kuuluisa kuvakirja näyttämöversiona

Kirjoittanut: 

Elsa Beskow (suom. Eila Kivikk'aho, dram. Jarmo Kujala)

Ohjaus: 

Jarmo Kujala

Musiikki: 

Alice Tegnér

Ensi-ilta: 

06.01.2018

Viimeinen esitys: 

10.02.2018

Petterin ja Lotan joulu on hauska ja iloinen tarina kahden orpolapsen ensimmäisestä joulusta. Täti Vihreä, Täti Ruskea, Täti Sinipunainen ja Setä Sininen järjestävät lapsille ikimuistettavan jouluaaton. Joulun jälkeen alkaa arki, mutta Petteri ja Lotta päättävät jo hyvissä ajoin ryhtyä suunnittelemaan uutta joulua. Tästä alkaa lasten seikkailu, joka päättyy vasta jouluaattona.

Kaarina-Teatteri loihtii kahvionäyttämölle oman näkemyksensä Elsa Beskowin ihastuttavasta satumaailmasta. Tarinankertojana näytelmässä on satutäti Elsa Beskow itse, joka on saanut seurakseen hyvän ystävänsä Alice Tegnérin. Tegnérin rakastettuja lastenlauluja kuullaan esityksessä soitettuna ja laulettuna.

Petteriä esittää Roope Sainisto ja Lottaa Sanni Huhtala, Elsa Beskowina nähdään Irja Tiikkainen ja Alice Tegnérinä Ritva Huotari.

Muissa rooleissa (aakkosjärjestyksessä): Tom Flinkman, Vili Hokkanen, Minna Huhtala, Anne Höglund, Mikko Jäästö, Hellin Kinkainen, Kristiina Koljonen, Salla Nurmi, Kitti Nylund, Alma Pajunen, Fiona Syrén ja Tuula Tyry.

Lavastus: Niina Suvitie.

Peruukit ja maskeeraus: Marika Torvinen.

Puvustus: Jarmo Kujala, Outi Laiho, Sirpa Niemelä ja Elina Suvinen.

Valot ja äänet: Joel Koskinen ja Niko Wahlroos.

Muusikot: Martti Lappi ja Kaarina Peltonen.

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy.

Ikärajasuositus 5 vuotta.

Teetä vaikka väkisin

(Thé á la menthe ou t'es citron)

Kirjoittanut: 

Patrick Haudecoeur & Danielle Navarro (suom. Aino Piirola)

Ohjaus: 

Pauliina Salonius

Ensi-ilta: 

10.03.2018

Viimeinen esitys: 

11.05.2018

Aidon ranskalaisen bulevardikomedian harjoitukset ovat kiireisimmässä vaiheessaan, ensi-iltaan on enää kaksi päivää. Mutta kun miespääosan esittäjä on ensi kertaa näyttämöllä, muut näyttelijät tappelevat valokeilasta, puvustaja ei ymmärrä ohjeita, ja ohjaaja karttaa konflikteja, on kaaos valmis. Ja vaikka ensi-iltaan päästäisiinkin, ei se takaa että tilanne siitä parantuisi, varsinkin jos näyttelijää joudutaan vaihtamaan viime hetkessä...

Palkittu ranskalaiskomedia on huikeiden koomisten tilanteiden ja nasevan sanailun ilotulitusta. Kaikki mikä voi mennä vikaan, myös menee, juuri pahimmalla hetkellä. Mutta katsomossa revetään varmasti riemusta.

Ylpeys ja ennakkoluulo

Kaarina-Teatterin 35-vuotisjuhlanäytelmä

Kirjoittanut: 

Jane Austen (dram. Simon Reade, suom. Aino Piirola)

Ohjaus: 

Sami O. Vartiainen

Ensi-ilta: 

13.10.2018

Viimeinen esitys: 

15.12.2018

Elizabeth Bennet on nopeaälyinen, teräväkielinen ja idealistinen nuori nainen. Yhteisössä jossa luokka ja varallisuus merkitsevät kaikkea, hän aikoo rikkoa muotin ja naida rakkaudesta, ei rahasta. Kun piirikuntaan asettuu rykmentti, tuo se matkassaan monelle nuorelle naiselle mieluisia upseereita ja tanssiaisia – ja myös erään kopean herra Darcyn…

1800-luvun alun Englantiin sijoittuva upea draamakomedia tuo näyttämölle koko Austenin rakastetun henkilögallerian ja yhden romanttisen kirjallisuuden keskeisistä taistelupareista.