Tulossa

Runon ja suven päivän ilta 2017

Ensi-ilta: 

06.07.2017

Viimeinen esitys: 

06.07.2017

Tervetuloa juhlimaan Runon ja suven sekä Eino Leinon päivää Kaarina-Teatterille torstaina 6.7.2017 klo 19.00!

Tänä vuonna illan teema on juhlavuoden kunniaksi Suomen itsenäisyyden ajan runous. Runot, laulut ja tanssiesitykset johdattavat kuulijat itsenäisen Suomen ensimmäisistä vuosista tähän päivään.

Vapaa pääsy. Puffetti.

Jos sää sallii, esitys on ulkona teatterin pihalla; muutoin sisätiloissa. Tervetuloa!

Julisteen kuva: Inka Lappi

Rakkaudella sisaresi

Traaginen kertomus emigranttiperheen kohtalosta

Kirjoittanut: 

Pirjo-Riitta Tähti-Wahl

Ohjannut: 

Valtteri Roiha

Ensi-ilta: 

07.10.2017

Viimeinen esitys: 

16.12.2017

Rakkaudella sisaresi pohjautuu tositarinaan ja kertoo Venäjän vallankumousta vuonna 1917 paenneista Thiessin sisaruksista ja heidän perheensä traagisista kohtaloista ja vaiheista Pietarin loistosta Kaarinan Littoisiin. Tarinassa vuorottelevat sisarusten Noran ja Rinan nykyisyydestä, vuodesta 1987, ja menneisyydestä kertovat jaksot. Sisarukset elävät rapistuneessa huvilassaan keskenään toraillen ja menneitä muistellen. Pietarista he muistavat vaurauden ja huolettoman seuraelämän ja kaipaavat niitä. Nykyisyyteen sisarukset eivät pysty sopeutumaan. Ylpeästi he torjuvat yhteiskunnan vanhuksille tarjoaman avun täysin arvolleen sopimattomana ja loukkaavana. Mieluummin he elävät nälässä ja liassa.

Näytelmää esitettiin Kaarina-Teatterissa vuonna 1993, ja se on teatterimme näytelmistä kaikkein suosituin. Aiemmasta kerrasta on vierähtänyt jo tovi, joten Suomen täyttäessä 100 vuotta näytelmän tekeminen uudella työryhmällä ja ottaminen ohjelmistoon jälleen on perusteltua.

Käsikirjoitus Pirjo-Riitta Tähti-Wahl, ohjaus Valtteri Roiha, lavastus Niina Suvitie, puvustus Sirpa Niemelä, valosuunnittelu Taina Möysä, äänisuunnittelu Jouni Oksala sekä maskeeraus ja kampaukset Marika Torvinen. Julisteen on tehnyt Henna Salminen.

Sisaruksia nykyisyydessä esittävät Kristiina Koljonen ja Erica Selin sekä menneisyydessä Mari Backman ja Anne Höglund. Muissa rooleissa (aakkosjärjestyksessä) Tom Flinkman, Mikko Jäästö, Jarmo Kujala, Kerttu Lehto, Leo Lindén, Tuire Mäkeläinen, Risto Nurmio, Kari Rantanen, Elina Toivanen ja Helena Virtanen.

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat ry.

Ensi-ilta la 7.10.2017 klo 17.00. Viimeinen esitys la 16.12. klo 15.00. 
Muut esitykset tiistaisin ja perjantaisin klo 19.00 sekä sunnuntaisin klo 17.00.

Liput 20 € / kpl. Ryhmille alennuksia. Ryhmäliput myynnissä jo nyt (soita 040 096 3860 tai lähetä sähköpostia osoitteella info@kaarina-teatteri.fi). Yksittäiset liput tulevat myyntiin näillä näkymin heinäkuun puolivälissä.

Teetä vaikka väkisin

(Thé á la menthe ou t'es citron)

Kirjoittanut: 

Patrick Haudecoeur & Danielle Navarro (suom. Aino Piirola)

Ohjannut: 

Pauliina Salonius

Ensi-ilta: 

17.03.2018

Viimeinen esitys: 

19.05.2018

Aidon ranskalaisen bulevardikomedian harjoitukset ovat kiireisimmässä vaiheessaan, ensi-iltaan on enää kaksi päivää. Mutta kun miespääosan esittäjä on ensi kertaa näyttämöllä, muut näyttelijät tappelevat valokeilasta, puvustaja ei ymmärrä ohjeita, ja ohjaaja karttaa konflikteja, on kaaos valmis. Ja vaikka ensi-iltaan päästäisiinkin, ei se takaa että tilanne siitä parantuisi, varsinkin jos näyttelijää joudutaan vaihtamaan viime hetkessä...

Palkittu ranskalaiskomedia on huikeiden koomisten tilanteiden ja nasevan sanailun ilotulitusta. Kaikki mikä voi mennä vikaan, myös menee, juuri pahimmalla hetkellä. Mutta katsomossa revetään varmasti riemusta.

Ylpeys ja ennakkoluulo

Kaarina-Teatterin 35-vuotisjuhlanäytelmä

Kirjoittanut: 

Jane Austen (dram. Simon Reade, suom. Aino Piirola)

Ohjannut: 

Sami O. Vartiainen

Ensi-ilta: 

13.10.2018

Viimeinen esitys: 

15.12.2018

Elizabeth Bennet on nopeaälyinen, teräväkielinen ja idealistinen nuori nainen. Yhteisössä jossa luokka ja varallisuus merkitsevät kaikkea, hän aikoo rikkoa muotin ja naida rakkaudesta, ei rahasta. Kun piirikuntaan asettuu rykmentti, tuo se matkassaan monelle nuorelle naiselle mieluisia upseereita ja tanssiaisia – ja myös erään kopean herra Darcyn…

1800-luvun alun Englantiin sijoittuva upea draamakomedia tuo näyttämölle koko Austenin rakastetun henkilögallerian ja yhden romanttisen kirjallisuuden keskeisistä taistelupareista.